top of page

Skulle du vilja förstå dina egna och andras känslor bättre? Kanske har någon sagt till dig att du överreagerar - och du anar att de har rätt :). Eller har du känt dig fången i en känsla och haft svårt att bryta dig loss? Kanske har du upplevt något tufft som fortfarande påverkar dig?


Denna praktiska, snyggt illustrerade lilla bok hjälper läsaren att både utmana sig själv och ta hand om sig. Du får lära dig lite grundläggande psykologi och att förstå grundkänslornas rätta funktioner och varifrån olika problem kommer. Det finns också massor av värdefulla tips om hur du kan hantera olika känslor när de ställer till det för dig. Denna bok kan hjälpa dig - eller den du vill hjälpa - med att hitta kraften att bryta negativa mönster som står i vägen för glädje och nyfikenhet i livet.


"Stora känslor i litet format" bygger på boken "Äg dina känslor", även den av leg. psykolog Frida Kristina Nilsson

Video av bokreleasen av Own your emotions och Swedish leadership leading innovation. 

Har du någon gång upplevt att du varit fångad i en känsla och haft svårt att ta dig ur den bubblan? Eller har du känt dig obekväm i en relation - privat eller på jobbet/ i skolan - för att negativa känslor dykt upp som hindrat dig eller den andre från att vara avslappnad och glädjas i relationen? Eller har du kanske känt dig uppgiven som förälder när ditt barn om och om igen fastnat i en känsla, och du inte vetat hur du ska hjälpa barnet ur den? Om du svarar ja på någon av dessa frågor, så fortsätt att läsa!

 

I denna bok får du nämligen lära dig hur våra sju grundkänslor fungerar. Och du kommer, genom modellen Känslopaletten, att förstå att du måste vara i kontakt med alla sju, för att inte få överskott av någon på bekostnad av någon av de andra. Du får bekanta dig med Arge Anders, Skamfyllda Sara, Perfektionistiske Prokrastinerande Peter, Ilskelösa och Ängsliga Ines, Deppige David och Avundsjuka Anna som alla bygger på klienter som författaren hjälpt i sitt arbete som psykolog och ledarskapscoach. Alla har suttit fast i en viss känsla och behövt hjälp för att komma ur den. När du – liksom de gjort – hittar en bra balans mellan de olika känslorna i livet, kommer du att uppleva mer glädje och nyfikenhet i vardagen.

Detta är samma bok som ÄG dina känslor fast med bonuskapitlet "Led med känsla"

Har du någon gång upplevt att du varit fångad i en känsla och haft svårt att ta dig ur den bubblan? Eller har du känt dig obekväm i en relation för att negativa känslor dykt upp som hindrat dig från att verkligen glädjas i den? Har du lett möten i en arbetsgrupp och märkt hur rädsla eller ilska spritt sig i gruppen när ni stått inför ett förändringsarbete? Eller har du kanske känt dig uppgiven som förälder när ditt barn om och om igen fastnat i en känsla, och du inte vetat hur du ska hjälpa barnet ur den? Om du svarar ja på någon av dessa frågor, så fortsätt att läsa!

 

I denna bok får du nämligen lära dig hur våra sju grundkänslor fungerar. Och du kommer, genom modellen Känslopaletten, att förstå att du måste vara i kontakt med alla sju, för att inte få överskott av någon på bekostnad av någon av de andra. Du får bekanta dig med Arge Anders, Skamfyllda Sara, Perfektionistiske prokrastinerande Peter, Ilskelösa och ängsliga Ines, Deppige David och Avundsjuka Anna som alla bygger på klienter som författaren hjälpt i sitt arbete som psykolog och ledarskapscoach. Alla har suttit fast i en viss känsla och behövt hjälp för att komma ur den. När du – liksom de gjort – hittar en bra balans mellan de olika känslorna i livet, kommer du att uppleva mer glädje och nyfikenhet i vardagen.

 

FRIDA KRISTINA NILSSON

är legitimerad psykolog och specialist på ledarskap och organisationspsykologi. Hon har stor erfarenhet av att hjälpa ledare att leda igenom kriser då starka känslor är i rörelse. Hon har också ett hjärta för unga människor som upplever känslomässig smärta. Hon inser att det i vår tid behövs ett hoppfullt budskap: Du kan ÄGA dina känslor.

bottom of page